Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

Radio Shore fixar festival i Kalmar

Mitt under nollningsperioden sträcker studentradion i Kalmar – Radio Shore – ut en hand till övriga Kalmarbor. Genom en ny musikfestival i slutet av augusti hoppas man att kalmariter och nya studenter ska träffas. "I år ville vi satsa på stort" säger Sofie Andréasson på Radio Shore.

– Vi gick nyligen med i organisationen Studentradio i Sverige och därigenom fick vi en ny budget. Då tänkte vi att vi ville göra något för alla i Kalmar och samtidigt se till att synas, säger Sofie Andréasson.

Radio Shore är en fristående studentförening som sänder radio ideellt på vardagskvällar.

– Vi kommer ha ett stort tält och sända radio live från Sveaplan i Kalmar. Innan har vi inte haft någon festival, men Radio Shore har haft nollningsradio tidigare år. Men i år ville vi satsa på stort.

Vapenbröder och Hurricane Love

Band kommer att spela på scenen under några timmar på dagarna och kvällarna den 26-30 augusti.

På kvällen spelar de lite större banden. Bland annat Vapenbröder, Hurricane Love och Indevotion som kommer till festivalen.

– Vi arrangerar detta under nollningen för att nya studenter ska känna sig välkomna. Sedan vill vi också rikta oss mot Kalmars övriga befolkning, så att man kan möta varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista