Kalmar

Cykellopp i centrala Kalmar

Lördagen den 3 augusti klockan 18.00 gör den svenska cykeleliten upp mitt i centrala Kalmar. Kalmar Grand Prix 2013 startar på Larmtorget och i samband med cykelloppet kommer delar av Kvarnholmen att stängas av från all typ av fordonstrafik. Avstängningen gäller mellan klockan 16.00 och 20.30.

Tävlingsdistans om 60 minuter + 2 varv. Under 2013 har tävlingen ingått i samverkan med Swe Cup 2013 som ett av sex lopp. Och det är tredje gången loppet körs i Kalmar.

Loppet fortsätter Larmgatan ner mot Baronen, svänger vänster ut på Skeppsbrogatan, vänstersväng genom Kavaljersporten och in på Östra Sjögatan. Via Östra Sjögatan kör cyklisterna ner till Södra Kanalgatan där de viker vänster. Vid brandstationen tar de återigen vänster upp på Larmgatan, som är målrakan.

Loppet startar kl. 18.00 och pågår en timme och därefter körs två extravarv. Direkt efter målgång är det prisutdelning på Larmtorget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista