Emmaboda

Vissefjärda i Emmaboda utan vatten

Hela Vissefjärda samhälle i Emmaboda var utan vatten under hela lördagsmorgonen och fram till lunchtid. Räddningstjänsten uppger att det handlar om ett fel på en råvattenledning. Problemet kan orsaka lågt tryck i kranarna hela dagen och abonnenterna uppmanas att vara sparsamma med vatten under det närmaste dygnet.

Enligt en nyhetstips till P4 Kalmar har hela Vissefjärda samhälle i Emmaboda varit utan vatten under hela lördagsmorgonen och fram till strax efter lunch. Emmaboda Energis kundtjänst bekräftar att de har arbetat med ärendet sedan klockan åtta på morgonen, men de vill inte prata med P4 Kalmar om det här.

Emmaboda Energi har inte heller informerat räddningstjänsten. När P4 Kalmar ringer räddningstjänsten har de inte hört talas om att vattnet är avstängt, men de tar sig skyndsamt an ärendet.

Efter efterforskningar uppger räddningschefen i beredskap, Magnus Lindahl att han har fått information om att det handlar om ett fel på en råvattenledning. Han säger att man under lördagen ska fylla på vattenverket, men problemen kan orsaka lågt tryck i kranarna under dagen.

Räddningstjänsten har också vidtagit åtgärder för säkerheten eftersom vattentrycket är lågt, vilket kan få konsekvenser vid en utryckning. Man bereder sig därför för att kunna ta vatten ur öppna vatten som sjöar.

På Emmaboda energis hemsida uppmanar man abonnenterna att vara sparsamma med vatten under det närmaste dygnet. Vattnet kan vara missfärgat. Vattentank finns vid brandstationen i Vissefjärda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista