Speedway

Äntligen vinst för Iversen i speedway-GP

I sin 35:e GP-start kom första segern för danske speedwayföraren Niels-Kristian Iversen. Han vann finalen i italienska Terenzano före Tai Woffinden som närmade sig ledande Emil Sajfutdinov i kampen om VM-guldet.

Engelsmannen Tai Woffinden körde in hela 18 poäng vid säsongens nionde GP-tävling i speedway men han vann inte finalen där var danske Niels-Kristian Iversen starkast och tog sin första GP-seger i karriären.

Woffinden körde in flest poäng i grundtävlingen och vann första semifinalen före Iversen men i finalen var rollerna ombytta.

GP-ledande Emil Sajfutdinov blev trea i finalen. Trots att han hamnade på prispallen körde han bara in 10 poäng under kvällen och avståndet i toppen minskade.  Sajfutdinovs ledning är nere i fem poäng till Woffinden med fyra deltävlingar kvar att köra.

Regerande mästaren Chris Holder kan inte köra mer i år på grund av skada och föll till femte plats i sammandraget. Ny trea är Jaroslaw Hampel och Nicki Pedersen avancerade till fjärde plats men kampen om VM-titeln känns allt mer som en duell mellan Sajfutdinov och Woffinden.

I kampan om att bli bland de åtta främsta och vara säker på en plats i nästa ärs GP-serie stärkte Iversen sina chanser och slovenen Matej Zagar som var fyra i finalen petade ner Tomasz Gollob under strecket.

Svenskduon Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck körde båda in 6 poäng vilket inte räckte till semifinal. Fredrik är bäst av svenskarna på en sammanlagd tionde plats och han är nu 10 poäng efter åttan Greg Hancock. Andreas Jonsson tvingades tacka nej till körning i Terenzano på grund av skada.

Nästa deltävling körs i Daugavpils i Lettland om två veckor.

Resultat Terenzano: 1) Niels-Kristian Iversen, Danmark, 2) Tai Woffinden, Storbritannien, 3) Emil Sajfutdinov, Ryssland, 4) Matej Zagar, Slovenien.

Ställning GP speedway 2013

1) Tai Woffinden 134p
2) Emil Sajfutdinov 117p
3) Jaroslaw Hampel 112p
4 Nicki Pedersen 108p
5 Niels-Kristian Iversen 101p
6 Greg Hancock 98p
7 Matej Zagar 92p
8 Tomasz Gollob 89p
--------------------------
9 Chris Holder 82p
10 Darcy Ward 78p
11 Fredrik Lindgren 73p
12 Krzysztof Kasprzak 70p
13 Martin Vaculik 56p
14 Andreas Jonsson 49p
15 Antonio Lindbäck 42p

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".