David Elm blev idag klar för Kalmar FF. Kontraktet gäller 3,5 år fram till 2016. Foto: Ove Lernå
Fotboll

David Elm i Kalmar FF till 2016

1:54 min

David Elm är tillbaka i Kalmar FF efter spel i Fulham och Elfsborg. Kontraktet gäller i 3,5 år och han är spelklar från 11 augusti som är dagen efter Kalmar FF:s möte med Elfsborg. David Elm har i sommar varit tydlig med att han inte ville stanna i Elfsborg där han har fått väldigt lite speltid.

30-årige David Elm kommer alltså inte spela för varken Elfsborg eller Kalmar FF när lagen möts i Borås på lördag. Däremot är David tillgänglig i Elfborgs match mot Celtic på onsdag.

Första matchen kan bli mot Malmö FF om knappt två veckor hemma på Guldfågeln arena.

- Kalmar FF har ändå varit min förening så det är väldigt skönt att komma tillbaka.

David Elm har i sommar varit tydlig att han inte är tillfreds med situationen i Elfsborg. Främst för han inte fått spela några matcher. Något han definitivt inte hymlat med utan gått ut med att han ville lämna Elfsborg.

David tycker själv att han kommer bidra med fysik, huvudspel och rutin. Han tycker också att han numera är en framåtvänd forward - djupledslöpningen är heller ingen omöjlighet längre.

- Mycket rörligt spel men också lite naivt spel, menar David om Kalmar FF:s spel under de matcher han sett.

Fram till 2016 är alltså David Elm Kalmar FF:s spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista