Studenten Sofia Persson. Foto: Ayan Hirsi/Sveriges Radio.
Kalmar

Lättare att få studentbostad i Kalmar än i Växjö

1:21 min

Denna vecka kommer andra urvalet av antagningsbeskeden till högskola och universitetet. Snart är det dags att leta efter studentbostad som inte alla gånger är lätt. Men de studenter som nu får besked att de ska börja studera på Linnéuniversitetet i Kalmar har lättare att hitta studentlägenhet i Kalmar än i Växjö.

För Sofia Persson som studerar tredje och sista året på turistprogrammet Linnéuniversitetet i Kalmar var det lätt att hitta boende.

– Jag har hört att det är lättare här i Kalmar än i Växjö där de får tälta och så.

Kalle Kronberg från Linnéstudenternas bostadsförmedling säger att bostadsgarantin i Kalmar har en stor betydelse men också att det är brist på studentlägenheter i Växjö som gör att det är lättare att få boende i Kalmar än i Växjö.

– Uppenbart finns det en brist på studentbostäder i Växjö och sedan tror jag också att garantin gör jättemycket och samarbetet med bostadsbolagen som vi har

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista