Kalmar

Minns inget av sambons knivattack

På tisdagen inleddes rättegången mot den kvinna som misstänks ha knivhuggit sin sambo i början av juli. Kvinnan misstänks för försök till dråp, men förnekar brott. Hon hävdar istället att knivhugget var en olyckshändelse. Kvinnans sambo säger i dag att han inte vill att kvinnan ska fällas för något och att han mår helt bra i dag.

– Det är ju en olyckshändelse, säger kvinnans advokat Thomas Magnusson.

– Hon har alltså inte avsiktligt huggit en kniv i någon, utan vad som hänt får rätten ta ställning till.

Bråkade om pengar

Det var under en förmiddag i juli som paret råkade i gräl om pengar. Kvinnan fick uppfattningen att mannen skulle ta pengar från henne. De hade festat under natten och båda var drogpåverkade när kvinnan blev så arg på mannen att hon hämtade en kniv och högg mannen i magen och dessutom två gånger på överkroppen – allt enligt åklagaren.

Knivhugget i magen tog illa och skadade bland annat tarmarna, något som kunde ha lett till hans död. De andra två huggen orsakade endast mindre skador.

Sov med yxa

Under dagens förhör berättade mannen att han inte mindes något av händelsen, trots att han i tidigare förhör berättat om hur han såg kvinnan komma med kniven. Han säger att han var påverkad av mediciner under de förhören.

Paret hade flera knivar i lägenheten och mannen sov med en yxa under huvudkudden, eftersom han kände att han behövde kunna försvara sig mot folk som ville honom illa. Däremot känner han inte igen den mindre kniv som kvinnan ska ha huggit honom med.

Vill inte straffa kvinnan

I dag säger han istället att han inte vill att kvinnan ska få något straff, att han mår bra nu och att det var han som gjorde fel.

Åklagaren Kerstin Eriksson tror inte att mannens inställning kommer spela så stor roll för vilken påföljd kvinnan får:

– I det här fallet finns det en invändning om att man inte minns. Det kan inte jag avgöra, om det är så eller om det är lojalitet att man inte vill berätta. Självklart påverkar det bevisningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista