Djupvik

Djupviksbor kämpar för campingen

239 personer reagerar genom ett brev till kommunen
1:35 min

Djupviks camping på Öland hotas av nedläggning. Det har upprört både Djupviksbor och campare. Det var i juni som campingägaren Sermite Roske fick ett mail från kommunen om att de kommer ta ett beslut i höst om campingen ska finnas kvar. Orsaken är att campingen saknar strandskyddsdispens.

En sådan dispens måste man ha för att driva campingverksamheten. Det fick Eva Åberg Zangerl att tillsammans med sina vänner skriva ett brev till kommunen som 239 personer har undertecknat:

– Vi satt på en tjejmiddag och upprördes över det här att campingen är så pass hotad som den är. Den är så viktig för byn, säger Eva Åberg Zangerl.

"Vi vill ha det här"

Eva Burgesson är en av campinggästerna som har skrivit under brevet som ska skickas till kommunen. Hon har gästat Djupviks camping i 30 år och hon är upprörd över kommunens besked.

– Jag tycker det är lite fräckt! För att den har funnits så länge. Alla vill inte stå med tv-apparater och allt sånt där på stora campingar. Utan vi vill ha det här och det hoppas vi på att de inte tar det ifrån oss, säger hon.

Rörd över stödet

Campingägaren Sermite Roske är överraskad av allt stöd hon får från byn.

– Jag blev otroligt rörd och överraskad och glad såklart! Jag visste inte att det fanns så enormt stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".