Foto: Lyssnarbild.
Hultsfred

Misstänkt för skottlossning gripen

5:05 min

Polisen har nu gripit en man misstänkt för mordförsök efter skottlossningsdramat vid järnvägsstationen i Hultsfred på tisdagseftermiddagen. Detta, efter ett stort polispådrag där poliser från hela länet, och även Kronoberg, deltog. Mannen var inte beväpnad vid gripandet.

13:45 på tisdagen fick polisen larm via SOS om att en man blivit påkörd med avsikt vid järnvägsstationen i Hultsfred.

– Två vittnen ringer ungefär samtidigt så det är flera personer som uppfattar det här, berättar Ulf Karlsson.

"Drar upp ett vapen"

– En bilist ska medvetet ha kört på en person – inte bara en gång utan två gånger. Personen blir inte mer skadad än att han kan linka från platsen. Då ser vittnen hur mannen som kör bilen går ur och drar upp ett vapen – och skjuter mot mannen.

Skotten träffade inte mannen, som lyckades ta sig i säkerhet. Polisen har haft kontakt med honom. Han är i 40-årsåldern och vill inte samarbeta med polisen.

Den misstänkte mannen är gripen

Den misstänkte mannen greps sent på natten mellan tisdag och onsdag efter ett stort polispådrag där poliser från hela Kalmar län, och även Kronoberg, deltog. Han var då obeväpnad.

Mannen är 28 år gammal och ska förhöras under onsdagen. 

P4 Kalmar: Tror ni att målsägaren och gärningsmannen känner varandra?

– Ja, det är mycket som talar för det. Det är väl troligt att det här är någon form av markering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista