1 av 2
Räven tog sig en promenad på soffan i vardagsrummet. Foto: Anne Lingersjö.
2 av 2
Anne Lingersjö lyckades snabbt ta fram kameran för att fota räven när den gick runt i hennes bostad. Foto: Anne Lingersjö.
P4 Morgon

Räv traskade runt i Annes soffa

2:58 min

Skuggan som Anne Lingersjö först avfärdade som en katt visade sig vara en rävunge. Det var på midsommardagen som djuret smet in genom en öppen altandörr hemma i villan i Oskarshamn. Efter att den promenerat runt i huset i några minuter gick den tillbaka ut igen, till glädje för Anne och hennes sambo Max.

– Först ropade jag på Max, min sambo. Först undrade han var det var, sedan blev han livrädd och sprang ut, säger Anne Lingersjö och skrattar.

Vad gjorde räven? 

– Han gick in genom altandörren på baksidan. Sedan gick han genom köket och kollade lite. Sedan mot vardagsrummet, det var där jag tog korten när han hoppade upp på ryggstödet och gick hela kanten innan han hoppade ned igen. Jag tänkte att nu lägger han sig på soffan och tar en tupplur, men han gick vidare och nosade lite innan han gick ut samma väg som han kom in, berättar Anne Lingersjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista