Arkivfoto: Malin Nilsson/Sveriges Radio.
Västervik

Lyckad satsning på midsommar i Västervik

Västerviks satsning på en längre turistsäsong, med start redan vid midsommar har varit lyckad. Det berättar Stina Porsgaard som är turistchef i Västervik. "Vi har ökat även i år under midsommarhelgen" säger hon till P4 Kalmar.

– Vecka 25 är ju midsommarveckan och för fyra år sedan började vi marknadsföra oss som en destination där man spenderar midsommar, säger Stina Porsgaard.

-- Det har slagit väl ut. När jag pratar med företagen nu så ser vi att vi har ökat även i år under midsommarhelgen. Det är en vecka där det annars är en ganska låg beläggning, och de pengar som kommer in där ger mycket bättre möjligheter för företagen att investera i sina verksamheter.

Har det varit en bra sommar för turismen i Västervik i år?

– Ja, den har varit bra. Det är alltid lite "risky" att säga hur slutresultatet kommer att bli, men vi vet att boendeanläggningarna har haft en mycket bra sommar. Det ger en väldigt bra grund för att även andra verksamheter får in de besökare som de behöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista