Lyssnarbild.
Hultsfred

Vittnen berättar om skottlossningen i Hultsfred

1:16 min

Den dramatiska händelsen där en man blev beskjuten i Hultsfred väcker obehag. Flera personer blev vittnen till händelsen och P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius har träffat flera av dem. Ett vittne berättar hur de inblandade männen först diskuterade hetsigt innan skottet avlossades.

– Nu börjar man få lite distans till det, men det kändes väldigt obehagligt i går, berättar ett vittne.

-- Efteråt, när det började lägga sig, först då kom väl egentligen rädslan.

Hetsig diskussion

Enligt ett annat ögonvittne som P4 Kalmar har pratat med, stod de båda männen först och pratade. Det märktes att de hade en hetsig diskussion – och plötsligt tog den ene mannen upp något som vittnet uppfattade som en pistol. Sedan hördes ett skott.

Männen befann sig då bara ett par meter ifrån varandra och vittnet tror att det rörde sig om ett varningsskott. Mannen som hotades cyklade då iväg bort mot stationsbyggnaden. Där försökte den misstänkte köra på honom med sin bil.

Hörde hur folk skrek

Två av vittnena som P4 Kalmar pratat med befann sig i närheten:

– Vi reagerade inte så jättemycket först. Sedan hörde vi hur folk började skrika inne på caféet, att han hade blivit påkörd av bilisten.

– Att se deras panik – det var ingen bra känsla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista