Linnea Johansson hade en boll som träffade stolpens insida men närmre än så kom inte IFK Kalmar. 0-0 mot topplaget Eskilstuna.
Fotboll

IFK Kalmar nära att rubba topplag

IFK Kalmar var så när att störa topplaget Eskilstuna fotbollsdamernas elitetta. Trots att man stundtals var totalt dominant spelmässigt, två stolpskott och ett i ribban lyckades man inte få hål på serieledaren.

Matchen slutade 0-0 men med mersmak för IFK Kalmar som trots allt tog en viktig poäng i bottenstriden.

Det här var nämligen IFK Kalmars match från början till slut. Emellanåt spelade IFK-tjejerna ut sina motståndare och det var svårt att tro att det skiljde 24 poäng mellan lagen.

- Vi är så här bra när vi har flyt i spelet, menade mittfältseleganten Filippa Curmark.

Men oturen grinade IFK-tjejerna illa i ansiktet. Flera heta målchanser men inga mål. Två gånger i stolpen och en i ribban men närmare än så kom inte IFK Kalmar.

- Så här har det sett ut under flera matcher i år, menade tränaren Lasse Svensson.

Oerhört teknisk fotbollsspelare som dominerade mitten, som också fick god hjälp av kantspringarna Erin Gunther och Anna Oskarsson.

IFK var det bättre laget - åtminstone den här kvällen och serieledaren från Eskilstuna kom inte alls upp i förväntad nivå.

- Emellanåt kändes det som om vi satt kvar i bussen, menade Elina Johansson i Eskilstuna.

Samtidigt som hon konstaterade att andra halvlek var betydligt bättre. Men hon tyckte också att IFK Kalmar är ett riktigt bra lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista