Västerviks Daniel Nermark kvar i GP-kvalet. Foto: Patrik Wirengård / Sveriges Radio
Speedway

Nermark kvar i kampen om GP-plats

Västerviks speedwayförare Daniel Nermark svarade för en fin körning i danska Holsted när andra semifinalen ködes i kvalet till nästa års GP. Han slutade fyra och han blir en ev tre västerviksförare i finalen 24 augusti.

Daniel Nermark har haft en skadefylld säsong men lagom till säsongsavslutningen kan toppformen vara på väg. Han körde in 11 poäng av 15 möjliga när andra semifinalen i GP-kvalet kördes på banan i Holsted.

Nyblivne GP-vinnaren Niels-Kristian Iversen som också kör kvalserien tappade bara en poäng och vann före landsmannen Kenneth Bjerre och Aleksander Loktayev från Ukraina.

Daniel Nermark är en tre västerviksförare som kör i finalen som avgörs i engelska Poole den 24 augusti. Från första semifinalen är även Hans Andersen och Troy Batchelor kvalificerade. Dessutom finns Dackarnas dansk Michael Jepsen i finalfältet. Vetlandas Tomas H Jonasson är andre svensk som via kval kan nå nästa års GP-serie.

16 förare slåss om tre platser i nästa års GP och eftersom finalen körs i engelska Poole kommer sista platsen att gå till en engelsk förare som för ett wild card.

Förare i GP Challange i Poole 24 augusti:
Hans Andersen, Danmark
Matej Zagar, Slovenien
Michael Jepsen Jensen, Danmark
Martin Smolinski, Tyskland
Vaclav Milik, Tjeckien
Maciej Janowski, Polen
Troy Batchelor, Australien
Jurica Pavlic, Kroatien
Niels Kristian Iversen, Danmark 
Kenneth Bjerre, Danmark 
Aleksandr Loktaev, Ukraina 
Daniel Nermark, Sverige 
Krzysztof Kasprzak, Polen 
Przemyslaw Pawlicki, Polen 
Tomas H Jonasson, Sverige 

reserver:
Krzysztof Buczkowski Pol
Piotr Pawlicki Polen 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".