Foto/illustration: Sveriges Radio.
Hultsfred

Misstänkt för mordförsök tidigare dömd för liknande brott

Den 28-årige man som nu misstänks för mordförsök i Hultsfred har tidigare dömts för ett liknande brott. Han har tidigare dömts till två och ett halvt års fängelse för att ha kört över en person. På torsdagen begärdes 28-åringen häktad för att i tisdags ha skjutit mot en annan man och sedan försökt köra på honom vid järnvägsstationen i Hultsfred.

28-åringen har tidigare dömts för ett liknande brott som i tisdags. Även då ska han ha kört på en man med bil.

Mannen som blev påkörd hade följt efter den nu mordförsöksmisstänkte och en annan man eftersom han misstänkte att de skulle genomföra ett inbrott. Han ställde sig framför bilen och skrek "kom ut era jävla tjuvjävlar".

Bilen som den nu mordförsöksmisstänkte 28-åringen körde startade då och körde över den andra mannens ben och blev ståendes.

Männen klev sedan ur bilen och den överkörde mannen fick två hammarslag i huvudet.

28-åringen dömdes till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel av tingsrätten i Växjö. Han har tidigare dömts för bland annat stöldbrott och narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista