Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

KLT: "Förvånande att PRO drar upp kritiken nu"

Trots att det har gått flera månader sedan KLT först presenterade sina planer på att lägga om busstrafiken kommer mycket av kritiken först nu – när allt är klart och ska genomföras om en vecka. En av de skarpaste kritikerna har varit Bengt Kronblad, länsordförande i PRO. Redan den 20 maj satt han med på ett möte där planerna på en omläggning av busstrafiken presenterades.

– Det känns förvånande att PRO väljer att dra upp kritiken just nu strax före starten när man har kunnat agera mycket tidigare, säger Katarina Seising från KLT.

Vilken möjlighet har han haft att påverka?

– De har haft möjlighet att agera på förslaget tidigare, själva beslutet fattades av fullmäktige för ett år sedan och där har alla remissinstanser med intresseorganisationer också varit med, säger hon.

När P4 Kalmar frågar om detta säger Bengt Kronblad först att han inte varit med på något möte, men när P4 Kalmar ringer upp igen säger Bengt Kronblad att han framförde kritik på mötet i maj men att den inte protokollförts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".