Kalmar län

Missnöjda vid köp av begagnade bilar

Det som Kalmarborna är mest missnöjda med är köp av begagnade bilar. Det framkommer från statistik över anmälningar gjorda till allmänna reklamationsnämnden det senaste året.

 Av 185 anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden så var 17 anmälningar om köp av begagnad bil där anmälan gjort i Kalmar och 19 stycken om köp av begagnade bilar som utfärdats i Kalmar, det är flest i samma kategori. Detta är inte unikt för Kalmar utan stämmer ganska bra med statistiken för hela Sverige.

Det handlar om anmälningar vid köp av datorer, möbler, djur, bostäder, kroppsvård, försäkringar och resor. Men allra flest anmälning handlar alltså i Kalmar om begagnade bilar. Det är vid de köpen vi oftast blir missnöjda.

- Hög hellre av dig direkt till säljaren om något verkar fel. Ärenden av reklamationsnämnden tar ofta lång tid, och många gånger så kan det lösas på annat sätt, det säger Rune Hjelmberg, bilförsäljare på Holmgrensbil till tidningen Barometern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".