Gusten Eriksson från Motala fullbordade trippeln när Kalmar Kanalsimning avgjordes. Här är förste man på väg mot mål vid det öppna vattnet utanför Stadsparken. Foto: Ove Lernå
Simning

Gusten och Stina först i Kanalsimmet

0:54 min

Motalasimmaren Gusten Eriksson och Stina Gardell från Norrtälje - där har ni segrarna i herr respektive damklassen när simmarna gjorde upp i Kanalsimning mellan broarna i centrala Kalmar.

Årets Kanalsimning mellan broarna i Kalmar blev återigen en framgång för arrangerande Kalmar Simsällskap. Segrarduon Gusten Eriksson och Stina Gardell var mycket nöjda med tävlingen.

- En jätterolig tävling men det är tufft att simmar i öppet vatten. Även om jag är ganska van, menade segraren i herrklassen Gusten Eriksson frånMotala SS.

Men det är tufft värre att simma i öppet vatten. Strömmar, vågor och i år var det extra strömt under broarna, lägg därtill att det är folk ivägen gör förstås tävlingen väldigt speciell.

- Nu var det ganska schyst men utomlands kan få en och annan snyting också, fortsatte Eriksson.

Stina Gardell från Norrtälje, tävlande för Spårvägen, var först i damklassen för andra året i rad. Hon tog rygg på killarna i inledningen och sedan hade hon kontroll på loppet.

- Det svåra är att hitta en linje i simning när man inte ser botten. Jag fick dock en bra start. Förresten en jätterolig tävlingen, menade Stina Gardell.

Bästa lokala simmare blev Kristoffer Loo bland herrarna och Miranda Arvidsson bland damerna.

- Jag vet  att jag är stark i strömmarna. Nu blev det ju dessutom motvind på upploppet, så det passade mig, menade Kristoffer Loo från Kalmar Simsällskap.

Även supertal

Nu bär det av till USA och studier som simmare på ett college för Kristoffer.

Supertangen Miranda Arvidsson svarade också för en mycket bra tävling.

- Jag är väldigt ovan att simma utomhus men det här gick ju bra, menade hon.

Reporter: Ove Lernå/ P 4 Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista