Målilla

Sex personer misstänkta för förberedelse till grov misshandel

Natten till söndag så grep polisen sju personer i Målilla. Sex av dem är anhållna och misstänka för förberedelse till grov misshandel. Det var vi vid halv 11 som en kille i 20-årsåldern ringde polisen och sa att det är ett gäng här från Oskarshamn och jag känner mig hotad. Polisen kom till platsen och grep alla.

Anledningen till att alla sju inte är anhållna är att en av personerna är i 15- årsåldern. Övriga sex är drygt 20 år.

Efter att polisen vid halv 11 på lördagskvällen fick ett samtal av en kille i 20-årsåldern som sa att han kände sig hotad så började polisen att åka mot platsen. Innan de var framme så ringde den unga killen igen och sa att personerna som hade hotat honom fanns i en bil utanför. Polisen kom då till platsen och kunde gripa alla som satt i bilen. Fem pojkar och en flicka alla sex i 20-årsåldern. I bilen fanns också en ung flicka i 15- årsåldern, henne kunde de alltså inte anhålla.

Alla har förhörts en gång och kommer att förhöras igen. Polisen har också hittat tillhyggen i bilen, men vill i nuläget inte precisera exakt vilken typ av tillhyggen det rör sig om.

De tillhyggen som fanns i bilen i kombination med det föreliggande hotet gör nu att dessa unga människor är misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".