Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio.
Kalmar

Kalmar FF-profilen Ronny Nilsson får en egen gata

Kalmar FF profilen, Ronny Nilsson, kan se fram emot att snart få gå på sin egen gata i Kalmar. Under många år har Ronny Nilsson brunnit för att utveckla Kalmar, Kalmarsundsregionen och Kalmar FF - så lyder en del av kommunens motivering.  

Med stor värme, glädje och idérikedom har han bidragit till att Kalmar i dag är en mer attraktiv plats än för bara några år sedan. Ronny Nilssons engagemang för Guldfågeln Arena med allt vad det fört med sig är exempel på en gärning som vi i dag tackar för.  

– Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över att föräras en gata i vår fina stad. Jag vill ödmjukt tacka för utmärkelsen och gläds åt att de insatser som jag försökt att bidra med till Kalmars utveckling uppskattas, säger Ronny Nilsson.

Kalmarborna har själva fått vara med och föreslå lämpliga kandidater. Susanne Dahlström föreslog årets vinnare Ronny Nilsson med följande motivering:

”Han om någon har gjort sig förtjänt av detta som en känd och duktig företagsledare och ledare för Kalmar FF och dess framgångar.”

Sedan 2007 låter Kalmar kommun nu levande personer ge namn åt gator i kommunen.

– Vi är den enda kommunen som gör på det här sättet, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) som delade ut gatan på Stortorgets scen i samband med Stadsfesten. Det ger oss en möjlighet att hjärtligt tacka de personer som betytt mycket för Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista