Rasmus Elm. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Fotboll

Blodpropp stoppar Rasmus Elm från spel

Rasmus Elm har drabbats av en blodpropp i en vaden och kan inte spela fotboll de närmaste veckorna. Rasmus hade en liknande propp i benet även under sin tid i Kalmar FF och fick då vila några veckor.´

För några dagar sedan upplevde landslaget och CSKA Moskvas Rasmus Elm obehag i ena vaden.

Tillsammans med sin klubbläkare uppsökte han sjukhus där man konstaterade blodpropp. Rasmus fick direkt medicinsk behandling som i första hand ska "lösa upp" proppen och sedan göra honom helt återställd.

– Jag vet vad det innebär. Jag hade samma sak 2007 och den gången tog det några veckor innan jag var helt frisk igen, säger Rasmus Elm.

Landslagets läkare Leif Swärd har talat med honom och konstaterar att det i och för sig är ganska ovanligt att en ung person som Rasmus Elm drabbas av blodpropp, men menar att det är en ganska rutinmässig procedur att behandla.

– Och man brukar i så gott som samtliga fall bli helt återställd efter en blodpropp, säger Leif Swärd.

Leif Swärd vill inte närmare spekulera i hur lång Rasmus Elms konvalescens kommer att vara.

– Det är väldigt individuellt och man måste naturligtvis övervaka tillfrisknandet väldigt noga, men tack vare att Rasmus är ung och i väldigt god fysisk kondition ska det naturligtvis gå snabbare. Dessutom ställdes diagnosen väldigt tidig, säger Leif Swärd.

Istället för Rasmus Elm kommer Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven, att ansluta till den övriga truppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".