Tobias Borger, vd Kalmar triathlon, visar 2013 års medalj som alla som slutför Ironman får. Foto: Pav Johnsson/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Nu börjar Ironmanveckan

6:28 min

Nu är det bara dagar kvar innan Ironman drar igång i Kalmar. På onsdag är det Kalmar Minitri, ungefär en tiondels triathlon, som gäller och på lördag är det dags för den stora tävlingen. Det är bråda dagar för arrangörerna, som nu förbereder de sista detaljerna innan vägar ska stängas av och badmössor tas på.

– Det har varit en förberedelse ända sedan den siste gick i mål ifjol. Men den där längtan och att man ser fram emot kommer nu när vi börjar närma oss start, då går jag igång ordentligt, säger Tobias Borger, vd för Kalmar Triathlon. 

Vilka förväntningar har du på tävlingen? 

– Vi har många deltagare, mer än någonsin, och intresset för att komma hit och titta är stort. Så jag är förhoppningsfull, svarar Tobias Borger. 

Hur ser framtiden ut för Ironman i Kalmar? 

– Vi har ett kontrakt som gäller till 2015. Vi jobbar hela tiden för att Ironman ska få vara kvar i Kalmar. Det är någonting som vi tycker passar bra in i den här staden, något som har stor tradition. Så vi hoppas att det ska fortsätta, svarar Tobias Borger.

Minns Ironman 2012

Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Ladda upp med P4 Kalmars sammanfattning av förra årets tävlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista