1 av 3
Minitriatleterna simmar iväg. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
2 av 3
Rekordmånga ställer upp i Minitriatlon i år. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
3 av 3
Den före detta Kalmar FF-spelaren Lasse Johansson är en av de Kalmarprofiler som deltar i Minitriatlon. Foto: Sveriges Radio
Triatlon

Rekordmånga tävlar i Minitriatlon

5:14 min

Omkring 700 män och kvinnor plus nästan 100 lag har anmält sig för att testa triatlon i Kalmar i kväll i en lite mindre ansträngande variant än Ironman som avgörs på lördag. De som tävlar på onsdagskvällen skall simma 520 meter, cykla 18 kilometer och avsluta med 4,2 kilometer löpning. Årets minitriatlon bli en lite tuffare utmaning än förra året med längre simsträcka.

Platserna till Kalmar Mini Tri tog egentligen slut i somras, men återbud har gjort att det går att anmäla sig ända fram till tävlingsdagen för att testa sin förmåga att samma dag simma, cykla och springa men på betydligt beskedligare distanser.

Förra året var minitriatlon i Kalmar en tiondel av sträckornas längd i Ironman. Till årets tävling har simsträckan blivit drygt 100 meter längre för att kunna använda samma ramp upp ur vattnet som vid lördagens Ironman. Tävlingen avgörs främst i centrala Kalmar med simstart på badplasten vid Kattrumpan och löpning runt Lindö men cyklingen gör en avstickare norrut till Lindsdal och tillbaka.

För att det inte skall bli för trångt i simningen har starten delats upp på 11 olika starttider där tävlingsklasserna får börja och de snabbaste kommer att var i mål innan de sist startande kommit i vattnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista