1 av 4
Andreas Lindén vann herrklassen i Minitriathlon 2013. Foto: Sveriges Radio
2 av 4
Luke Dragstra svarade för bästa lokala insatsen. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
3 av 4
Publiken kantade gatorna i innerstan i Kalmar under Minitriathlon. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
4 av 4
Åsa Lundström tog hem damklassen. Arkivfoto: Anders Almgren/Sveriges Radio.
Triathlon

Favoritduo segrade i Kalmar Mini Tri

1:38 min

Åsa Lundström från Ludvika och Andreas Lindén, Borås - där har du segrarna i prologen av Kalmars triathlonvecka. I Kalmars Minitriathlon på onsdagskvällen var duon eller fullblodsproffsen helt överlägsna i dam- respektive herrklassen.

Det var verkligen två fullblodsproffs som var först över mållinjen när Kalmars triathlonvecka startade på onsdagskvällen. Först i mål var nämligen Andreas Lindén från Borås.

Han var mycket nöjd med segern och kommer också att starta i Järnmannen på lördag.

- Det blir mer som ett test. Jag får se hur länge jag kör för jag satsar egentligen på en halv Järnman, menade Andreas Lindén.

Samtidigt som han konstaterade att för att leva som ett fullblodsproffs inom idrotten krävs förutom att man är en duktig idrottsman krävs att vara en minst lika duktig entreprenör.

Lindén driver två företag och driver dessutom in alla sponsorer själv som gör det möjligt att träna triathlon på heltid.

Något liknande gäller för segraren i damklassen Åsa Lundström. Åsa vann förresten Ironman i Kalmar i fjol.

- Det var så härlig stämning här i fjol så jag kunde inte låta bli att komma hit i år. Tyvärr passade inte en Ironman i år så jag valde Mini i stället.

Mest imponerad var Åsa av stämningen ut efter banan och inte minst på upploppet.

- Jag blev helt chockad på upploppet när jag hörde publiken jubel och då är detta bara en prolog, menade hon.

Som fin trea i herrklassen och överlägset bästa lokala insatsen svarade Luke Dragstra för. Luke bor i Tålebo mellan Blomstermåla och Mönsterås och tävlar alltså för Kalmar RC.

Nämnas bör att Luke och är proffs i sporten och kommer egentligen från Kanada. En riktig storfräsare som Thomas Gustavsson lockat till Kalmar RC och Luke satte verkligen färg på kvällens tävling.

Förutom eliten var det nästan 700 deltagare i motionsklasserna som fick känna på det 18 gradiga vattnet tillsammans med den fantastiska stämningen utefter banan och nära nog magiska publikdraget på upploppet.

Då var det här bara prologen av Kalmars triathlonvecka...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista