Kalmar län

Polisen varnar för ny stöldliga

Återigen misstänker polisen att en liga som utför brott mot äldre är på plats i Kalmar län. De har på ett dygn fått in tre anmälningar från äldre som blivit av med smycken.

Ett av fallen ska ha inträffat på onsdagen i Oskarshamn, då en man ringde på hos en äldre dam och sa att han skulle reparera hennes vattenledningar. Efter besöket upptäckte hon att hennes guldsmycken saknades.

De andra två fallen inträffade på torsdagsmorgonen vid niotiden i Kalmar, då två äldre damer ska ha blivit erbjudna massage av en kvinna som säger sig vara sjuksjöterska. Även dessa har blivit av med smycken.

Vid ettiden på torsdagen fick polisen i Växjö in en anmälan av en äldre person som varit med om en liknande sak som de två sistnämnda fallen i Kalmar. Den så kallade sjuksjöterskan beskrivs där på samma sätt som av kvinnorna i Kalmar.

Polisen misstänker nu en liga och uppmanar alla äldre att vara försiktiga.

Polisen vill också att alla som varit med om något liknande är noga med att anmäla händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista