Beatrice Odén lyckades genomföra sin Ironman på under tretton timmar. Foto: Pav Johnsson/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Många krampande muskler efter Ironman

6:08 min

Dagarna efter Ironman är det många som går runt med muskler som är möra, stela eller krampar. Beatrice Odén var en av dem som i helgen för första gången simmade, cyklade och sprang runt i Kalmar och på Öland. – Det känns att jag gjorde någonting i lördags som jag inte brukar göra, säger hon.

– Det är lite stelt och jag sitter helst inte ned, så kan vi säga, förklarar Beatrice Odén efter sin insatts som räckte till 130:e plats på tiden 12:45:08.

Hur känner du såhär efter tävlingen?

– Det var ungefär som jag trodde med den lilla träningsmängd som jag lyckats nå upp till året innan, berättar Beatrice Odén.

Vad är liten träningsmängd?

– Fyra timmar per vecka i snitt, inte mer, säger Beatrice Odén.

Men den manliga vinnaren pratade om 40 timmars träning per vecka. Du funderade aldrig på att avbryta?

– Tanken slog mig, men innerst inne visste jag att jag kommer inte bryta. Men det gjorde så ont i kroppen, det var helt galet, berättar Beatrice Odén.

Vad var värst? 

– Simningen gick över förväntan bra. Jag behövde inte bråka med andra. Jag ställde mig rätt långt bak och simmade om andra. Jag var jättepigg och inte trött överhuvud taget när jag gick ut för cyklingen. Men uppe på Ölandsbron då började det ta tag i cykeln. Jag har varit med om det innan, men inte den här starka vinden, så det gällde att ta tag i cykeln, säger Beatrice Odén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista