VM-banorna passade inte VM-debuterande Jesper Svenson Foto: Tord Lagerkrantz/bowlingförbundet
Bowling

VM-banorna stjälpte både Jesper och flera av världsstjärnorna

I bowling-VM i Las Vegas debuterade Vimmerbys Jesper Svensson som yngste svensk någonsin i ett senior-VM, detta med ett för honom medelmåttigt spel. Jesper fick nöja sig med 1059, ett snitt på 176 per serie, alltså långt ifrån de serier nära 300 som Jesper skämt bort oss med i spelet i Europa.

Martin Larsen blev historisk när han tog VM-brons. Det var första gången som de svenska herrarna tog en singelmedalj. Guldet gick till amerikanen Bill O´Neill, som i finalen besegrade tysken Bodo Konieczny med 228-192.

Många av världsstjärnorna hade precis som Jesper problem den korta banprofilen Seoul. Eller vad sägs om de här slagningarna av några av de mest kända namnen i bowlingvärlden: Tommy Jones 1118, Osku Palermaa 1100 och Stuart Williams 1056.

Jesper, som fick P4 kalmars kometpris i våras  fick många uppmuntrande ord av sina lagkompisar efter sin 86:e plats i gruppspelet.

– Mathias Årup slog faktiskt ännu sämre i singeln vid VM i München för tre år sedan, några dagar senare var han världsmästare, påminde t ex Martin Paulsson på förbundets hemsida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".