Torsås

Ny dieselstöld i länet - nu agerar polisen

Natten till tisdag tömdes en hjullastare i Torsås på allt bränsle. Även en personbil slangades i Torsås samma natt, men i det fallet på bensin. Polisen utesluter inte ett samband.

Det handlar om cirka 80 liter som hjullastaren tömdes på i Torsås. Och det har varit mycket dieselstölder i länet, och hela Sverige, det senaste tiden.

Det har ställt till med problem för transportnäring, lantbrukare och polis - och mörkertalet är stort. Dagligen lär tusentals liter stjälas utan att berörda myndigheter får reda på detta.

Det säger Per-Arne Nilsson, som är pensionerad poliskommissarie, och som nu arbetar som konsult åt branschorganisationen Sveriges Åkerier.

Nu inleder polisen därför en rikstäckande satsning mot dieselbrottsligheten. Är dieseln orimligt billig är den med största sannolikhet stulen.

– Det är ingen som säljer diesel för åtta kronor litern när den är värd fjorton, säger Håkan Carlsson, kommissarie vid länskriminalpolisen i Västra Götaland, till TT.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista