Hultsfred

Kulturcentret Dackestopp kämpar för att överleva

1:08 min

Höga kostnader och för låga intäkter - det är orsaken till kulturcentret Dackestopps dåliga ekonomi. Situationen är tuff och man tvingas nu säga upp personal.

– Vi har mycket besökare men hos oss fattas det fler hyresgäster, säger Hanne Lore Bjälefors som är ordförande i Dackestopp.

På Dackestopp i Virserum finns bland annat museum, konsthall och festlokal. Föreningens pengar har man fått in via hyror från dem som finns på området. Men det har inte räckt, det har varit för få hyresgäster och för liten uthyrning av festlokalen.

Och med stora kostnader, bland annat för uppvärmningen via en egen stor och arbetskrävande anläggning, har det inte gått runt.

Hanne Lore Bjälefors säger att hon såg problemen direkt när hon tog över som ordförande, men även om det ser dystert ut nu så säger hon att man kommer kämpa vidare och inte stänga Dackestopp.

– Vi kämpar vidare. Jag har börjat söka olika bidrag för att göra iordning flera av de hus som finns där nere så man kan hyra ut. Och vi kommer söka flera hyresgäster som passar in på området med design och hantverk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista