Andreas Jonsson och hans Smederna vann den tuffa kampenFoto: Adam Ihse/Scanpix
Speedway

Smederna vann efter avgörande i sista heatet

1:40 min

Smederna tog emot Indianerna hemma Eskilstuna i den första kvartsfinalen i speedwayens Elitserie. Matchen var jämn alla heaten igenom och avgörandet kom i sista heatet där Grigory Laguta och Andreas Jonsson körde hem 4-2a och vann totalt med 47-43. Returen går om en vecka.

Smederna började starkt och tog den första 5-1an redan i första heatet. Indianerna svarade redan i heatet efter och tog sin första 5-1a och sen fortsatte båda lagen köra riktigt bra.

Som mest skillde de 4 poäng mellan lagen men Smederna hade faktiskt en liten ledning hela tiden tills de nionde heatet. Andreas Jonsson kör ett fenomenalt heat men på målrakan får han ett motorhaveri och rullar in över mållinjen, Indianerna tar med det en 5-1a och tar över ledningen. Men i det tolfte heatet tar Smederna tillbaka ledningen.

Matchen avgjordes inte förs än i det femtonde och sista heatet där Smederna gick in med en tvåpoängs ledning (43-41). Grigory Laguta och Andreas Jonsson ställde upp för Smederna, Rune Holta och Niels-Kristian Iversen körde för Indianernai det sista heatet som gick till en omstart. Rune Holta gick omkull och blev utesluten till omstarten vilket gjorde supportarna riktigt upprörda.

När heatet sen kördes tog Laguta och Jonsson hem en 4-2a och såg till att Smederna vann med 47-43. De går in med en fyrapoängsledning inför kvartsfinal två som körs nästa vecka.

Bästa föraren i Smederna var Grigory Laguta som körde hem hela 13 poäng på sina 5 heat och bäst i Indianerna var Niels-Kristian Iversen som körde hem 11 poäng på sina 13 heat. 4977 personer såg kvarrtsfinalen i Eskilstuna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista