Storpublik i dagens kvartfinal mot Vetlanda. Foto: Patrik Wirengård / Sveriges Radio
Speedway

Storförlust för Västervik i kvartsfinalen mot Vetlanda

Västerviks Patrik Hag: "Ingen kommer upp i sin rätta nivå"
2:27 min

Vetlanda tog direkt greppet om kvartsfinal 1 i speedwayens elitserie och höll den hela vägen ut. Västervik kom aldrig riktigt igång och fortsatte sin negativa trend med en ny förlust. Västervik förlorade tillslut med hela 39-51, och det kommer bli svårt att vända resultatet i returmötet på bortaplan nästa vecka.

Precis som i matchen mot Dackarna så hade Västervik svårt med sina starter, där de förlorade många heat. Vetlanda tog hem fyra stycken 5-1:or och ledde hela matchen igenom. Som närmast var Västervik 2 poäng från gästande Vetlanda.

Västervik tog dock en 5-1:a i det åttonde heatet som fick publiken att vakna till. När de tog en andra raka 5-1:a i det nionde heatet började publiken till och med tro på vinst. Men Vetlanda ökade direkt gapet mellan lagen, och i det elfte heatet hade de en 10 poängs ledning.

Denna ledning utökades och tillslut vann Vetlanda med 51-39 - hela 12 poäng skilde lagen åt.

Västerviks Daniel Nermark erkänner att det kommer bli tufft i returmötet i Vetlanda nästa vecka men det är ingen omöjlighet att vända, det gäller bara att förarna håller sig positiva.

Patrik Hag menar på att ingen kom upp i sin rätta nivå och att det bara är att glömma detta och ladda upp inför returen.

Bäst i Västervik var Tomasz Jedrzejak som körde hem 11 poäng, och inte långt efter var Troy Batchelor som körde hem 10 poäng. Dessa två förare var överlägset bäst i Västervik.

Jaroslaw Hampel var matchens okrönte kung, som körde hem hela 15 poäng för Vetlanda. Han hade en riktigt bra kväll och kommer bli jobbig att möta i kvartsfinal 2 - som Vetlanda dessutom har på hemmaplan.

2271 såg tisdagens match och många Västerviksbor fick gå hem besvikna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".