Henrik Rydström var en av de få som får godkänt efter förlusten mot Torslanda.Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Fotboll

Kalmar FF ute ur Svenska cupen

1:12 min

Kalmar FF åkte ur Svenska cupen redan i den andra omgången efter förlust mot division-1 laget Torslanda. Matchen gick till ett straffavgörande där Torslanda till slut stod som vinnare med resultatet 5-3.

Kalmar FF mötte under onsdagskvällen division-1 laget Torslanda i Svenska cupens andra omgång. Kalmar kopplade greppet om matchen i början och Torslanda var egentligen aldrig riktigt nära.

I den 22:a minuten gjorde Mats Solheim mål på nick efter en hörna slagen av Tobias Eriksson. Efter det började Kalmar slarva med både passningar och avslut och laget stod nästan helt still. Första halvleken bjöd alltså inte på något fint spel och det enda positiva ver egentligen Solheims mål.

När andra halvlek började var Torslanda piggare och började starkt med flera farliga chanser. Kalmar fortsatte tempofattigt med många slarviga misstag. Det var inte många spelare som kom upp i en godkänd nivå.

Det var närmare en kvittering för Torslanda än en utökad ledning för KFF och till slut blev det så. Torslandas jagande slutade i en kvittering på stopptid. Mikael Odin nickade in 1-1 precis innan slutsignalen.

Matchen gick till förlängning där inget av lagen lyckades göra mål. Papa Diouf hade ett flertal chanser men lyckades inte förvalta någon va dem vilket ledde till ett straffavgöande.

Torslanda satte första straffen och McDonald missade kalmars första. Hemmalaget sätter därefter den andra straffen och det gör även Tobias Eriksson. Lars Cramer räddar den tredje straffen men då missar Nenad Djordjevic kalmars tredje. Rydström sätter den fjärde straffen men det är förgäves då Torslands sätter sina sista två straffar och vinner totalt med 5-3.

Kalmar FF åkte ut den andra omgången av Svenska cupen efter förlust mot Torslanda, laget som ligger nia i division-1, med 5-3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista