IFK Kalmar stod upp mot allsvenska Linköping. Till slut kunde dock allsvenskans fjärde lag vinna med 3-0. Foto: Ove Lernå
Fotboll

IFK Kalmar stod upp mot allsvenskt lag

1:06 min

IFK Kalmar stod verkligen upp mot allsvenska Linköping när tredje omgången av Svenska Cupen i damfotboll avgjordes på Gröndals idrottsplats. Åtminstone i 66 minuter innan allsvenskans fjärde lag la ur handbromsen och bollarna började trilla in i hemmamålet. 3-0 (0-0) skrevs Linköpings segersiffror till som därmed är vidare i Svenska Cupen.

Men det var alltså IFK Kalmar som verkligen överraskade i den första halvleken. Emellanåt var det inte många som märkte att det var allsvenska toppen mot botten i elitettan.

IFK höll också emot i 66 minuter men när allsvenska Linköping väl fick igång sitt spel samtidigt som man tröttade ut hemmalaget trillade också bollarna i en strid ström in i hemmamålet. Lägg därtill att gästerna bytte in landslagsmeriterade Jessca Samuelsson i den 63:e minuten. Tre minuter senare hade hon gjort matchens första mål och sedan var det rena defileringen för allsvenskans fjärde lag.

Därefter var också klasskillnaden märkbar. Även om IFK Kalmar hela tiden försökte men lyckas inte göra mål. Laget spelar återigen bra fram till straffområdet men sedan tar det tvärstopp.

Cupäventyret är alltså över för IFK Kalmar. Och man föll med flaggan i topp. Nu handlar det istället om att försöka klara nytt kontrakt i Elitettan. En tämligen tuff uppgift eftersom man är näst sist i tabellen och det är lång väg upp till fast mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista