Häktningsförhandlingen hölls i polishuset i Kalmar. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Kalmar län

Kvinna häktad – misstänks ha dödat sitt barn

En 30-årig kvinna i Kalmar län häktades under fredagen – på sannolika skäl misstänkt för att ha dödat sitt nyfödda barn. Brottsrubriceringen är barnadråp – och brottet ska enligt polisen ha skett i kvinnans bostad i Kalmar län. Polis och åklagare är mycket förtegna om vad de tror kan ha hänt.

Under fredagens häktningsförhandlingar fördes kvinnan in i lokalen iklädd gröna häktningskläder. Hon såg mycket medtagen ut. Förhandlingen hölls i polishuset i Kalmar. Häktningsdomarens besked var att 30-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för dråpet, den högre graden av misstanke.

Födde i hemmet

– Hon har fött sitt barn hemma – och barnet är avlidet, säger Ulf Karlsson på polisen i Kalmar län.

– Det är oklara omständigheter kring det här – och mer än så här vill inte åklagaren att vi går in på det.

"Lever under ordnade förhållanden"

Den 30-åriga kvinnan som nu misstänks för att ha dödat sitt barn har tidigare dömts för ett par mindre allvarliga brott som bara ledde till bötesstraff. Frivården har i våras, i ett annat sammanhang, gjort bedömningen att kvinnan då levde under ordnade sociala förhållanden. Kvinnan har även barn sedan tidigare.

Dagens häktningsbeslut innebär att åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista