Thomas Andersson-Borstam och Svante Samuelsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix och Magnus Ekeros/Sveriges Radio.
Fotboll

Svante bekräftar: Andersson-Borstam ny sportchef i Kalmar FF

3:41 min

Thomas Andersson-Borstam blir ny sportchef i Kalmar FF. Det bekräftar KFF:s klubbchef Svante Samuelsson i programmet Eftermiddag i P4 Kalmar. "Vi har träffats i dag och gjort klart alla detaljerna – det blev klart nu på eftermiddagen" säger Svante Samuelsson. Andersson-Borstam börjar redan 1 september.

Thomas Andersson-Borstam har en bakgrund i Mjällby AIF, som han fick lämna så sent som i våras under stort rabalder. Flera röster protesterade mot att han fick lämna klubben.

– Han börjar nog jobba redan i kväll om jag känner honom rätt, säger Svante Samuelsson och skrattar.

– Men officiellt börjar han den 1 september.

Varför får han den här nya rollen i er organisation?

– Bakgrunden är att vår organisation har växt väldigt mycket de senaste åren. Det har växt fram ett behov av att dela upp främst min roll – som klubbchef – i en klubbchefsroll och en mer renodlad sportchefsroll, som kan fokusera på det mer sportsliga.

– Han är egentligen huvudansvarig för hela vår elitfotbollsverksamhet. Han blir chef för vår nya tränare och hela vårt ledarteam. Sedan rapporterar han till mig.

Är det han som ska rekrytera den nya tränaren?

– Det blir säkert ett samarbete mellan honom och mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista