Det blev som väntat delad pott i division 2-fotbollens derby mellan Lindsdals IF och Oskarshamns AIK. Här är det OAIK:s duktige mittback Johan Törnström som slår ännu en perfekt crossboll. Foto: Ove Lernå
Fotboll

Delad pott i fotbollsderbyt

0:56 min

Det blev som väntat delad pott i division 2-fotbollens derby mellan Lindsdals IF och Oskarshamns AIK.

Johan Wttberg gav hemmalaget ledningen drygt tio minuter in i andra halvlek och bara några minuter senare kvitterade Mattias Rehn för sitt OAIK i matchen som slutade 1-1 (0-0).

Oavgjort och målsnålt är ju ett tämligen gångbart resultat i ett fotbollsderby. Derbykampen mellan Lindsdal och Oskarshamns AIK var definitivt inget undantag. Lagen känner varandra utan och innan tar verkligen ut varandra och resultatet får anses rättvist.

Även om det hettade till i slutet av matchen då bägge lagen radade upp ganska heta lägen.

Allra hetast kanske OAIK var när Lindsdalsmålvakten tappade bollen framför fötterna på OAIK-spelaren men domaren blåste för frispark.

- Ett fruktansvärt misstag av domaren åtminstone där jag står . Han rör ju inte målvakten och där kunde vi avgjort matchen. Även om jag tycker oavgjort är rättvist sett över hela matchen, menade Oskarshamns AIK:s målskytt Mattias Rehn.

Rehn hoppade förresten in bara någon minut innan han kvitterade - snacka om lyckat byte.

Nämnas bör att Lindsdal tryckte på matchens slutfas och var så när att avgöra. Liksom att den första halvleken var ganska avslagen.

Lindsdals Johan Wittberg satte alltså ledningsmålet drygt tio minuter in i den andra halvleken då han var påpassligt framme. Mattias Rehn kvitterade bara några minuter senare. Därmed var det inte länge som hemmapubliken fick jubla.

Publiksiffran förresten återigen bra: 450 personer.

Bägge länslagen är med där framme i division 2 södra med Oskarshams AIK allra bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista