Psykoterapeut från Kalmar åker till Thailand

Två månader efter flodvågskatastrofen i Asien åker  psykoterapeuten Eva Redin i Kalmar till Pukhet i Thailand för att hjälpa svenska anhöriga på plats med krishantering.

Eva Redin har förstått att det är många anhöriga svenskar som nu åker eller återvänder till Thailand. Dels för att ta hand om och hämta hem identifierade avlidna, men också för dom som inte har hittat sina anhöriga, för att få ta farväl, få ett avsked och se platsen där ens nära försvann.

Eva Redin tror att en del av hennes arbete, förutom att ha krissamtal, också kommer att vara rent praktiskt, till exempel att hon får följa med anhöriga runt om till olika platser.

Eva Redin åker med Tsunami Victimes Aide Initiative, Tvai, som den nationella Alba Langenskiölds stiftelse står bakom. Tvai är godkänd av UD och samarbetar med Röda Korset och Räddningsverket. I teamet på plats finns förutom Eva Redin en läkare, en präst, en administratör samt en psykolog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".