En riktig hipster behärskar såväl korvstoppning som surdegsbakning. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
P4 Morgon

Ny kurs kan göra dig "inne"

"Intresset är stort"
4:09 min

Korvstoppning, surdegsbak, tighta jeans och en miljövänlig livsstil är några av de ord som brukar definiera en äkta hipster. Men känner du dig lite osäker på vad en hipster gör – eller är du riktigt dålig på att åka longboard – så kanske en hipsterskurs kan vara något för dig. Givetvis är det i Stockholm som denna trendutbildning hålls.

– Det ingår dels att göra sin egen korv, det är ju individuellt och häftigt! Man får en introduktion i permakultur, och så är det longboard för nybörjare och songwriterworkshops, berättar Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan i Stockholm.

Är det inte ute att vara hipster nu?

– Jo det har man ju läst i trendrapporter att det är så, men det verkar ju inte så på Södermalm i varje fall, svarar Eva Levin.

Vems var idén?

– Det är nog kollektivt tror jag. Vi brukar som sagt läsa trendrapporter och sitta tillsammans och se hur Stockholm ser ut nu, vad det är som har hänt. Vi sparar mycket artiklar och läser och sådär. Men det är egentligen inte bara hipsters utan det finns fler paket, berättar Eva Levin.

Vilka fler kurser har ni då?

– Barnistanare, gördetsjälvare och citytroll. För det är lite så Stockholm ser ut tycker vi i varje fall, förklarar Eva Levin.

Kan dessa kurser också hållas i Kalmar län?

– Ja om personalen i Kalmar län tycker det så går det bra, vi tar aldrig patent på något sånt här, svarar Eva Levin.

Hur har intresset varit?

– Intresset är stort på det enskilda kurserna, men det är ingen som har köpt hela paketet, berättar Eva Levin.

Kommer du läsa kursen?

– Nej jag går på italienska, det får räcka, skrattar Eva Levin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".