Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

Mögel stänger Iffe-hallen i Kalmar – drabbar IKO

0:47 min

Iffe-hallen, en av Kalmars två ishallar, stänger på grund av mögel. Och kommunen måste lösa problemet innan den kan öppna igen. Det här innebär bland annat att matchen mellan Oskarshamn och Troja, som skulle spelas där på tisdag klockan 19, flyttas till Arena Oskarshamn istället.

– Vi fick beskedet i dag att Kalmar kommun har stängt ishallen på grund av miljöskäl, säger Roger Jönsson som är sportchef i IKO.

Hur illa var det här – för ni hade tänkt att sprida era kunskaper om ishockeyn i Oskarshamn till just Kalmar?

– Det är trist, naturligtvis. Vi var i Vimmerby förra året och pratade lite inför deras sponsorer och styrelse. Nu var tanken att vi skulle vara i Kalmar och bjuda på bra ishockey. Vi skulle träffa näringslivet och visa lite vad man kan göra i Arena Oskarshamn. Det var lite synd, och kom lite plötsligt, men matchen är flyttad till Arena Oskarshamn. Det blir en bra träningsmatch i alla fall.

Underhållsbehovet av "Iffe" har enligt Kalmar kommun varit känt i flera år:

– Många undrar säkert varför dessa arbeten inte gjordes när hallen var stängd under sommaruppehållet, säger Gunilla Svensson som är avdelningschef på serviceförvaltningen i ett pressmeddelande.

– Men det är först nu som vi har ett expertutlåtande över situationen.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommer nu att sätta sig med föreningarna för att lösa situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista