Foto: Anders Lundin/Sveriges Radio.
Kalmar

Internationella Ironman tar över det lokala bolaget

1:10 min

Ironman i Kalmar har blivit en succé och tävlingen tillhör topptävlingarna i Europa. Därför ändras också organsiationen. Det lokala bolag som drivit tävlingen tas över av internationella Ironman. "Det här är något som de gör med alla större arrangemang som går riktigt bra" säger Henrik Brovell som är en av arrangörerna.

Henrik Brovell är ordförande i Kalmar RC Triatlon – en av fyra lokala klubbar som är med och arrangerar tävlingen.

Nu lämnas själva ägandet över till Ironman internationellt.

– Det är en del av deras strategi. De riktigt stora tävlingarna som går riktigt bra, vill de också äga för att backa upp med hela sin organisation.

Stort intresse

Henrik Brovell menar att beslutet är ett erkännade för tävlingen i Kalmar. Det är en tävling som man vill satsa på.

Intresset att deltaga har varit stort sedan första dagen det blev klart att Kalmar skulle få en Ironmantävling. När platserna till näsa års tävling släpptes tog det bara dagar så var de fulltecknade.

"Beroende av oss som är här lokalt"

Henrik Brovell säger också att man inte ska se det här som ett sätt att knuffa bort de lokala krafterna – de frinns kvar och har lika mycket att säga till om som innan:

– Det är jag helt övertyget om att vi kommer att ha. Man kan krasst säga att Ironman är ganska beroende av oss som är här lokalt. De kan inte anordna den här tävlingen själva, det är helt omöjligt. De måste ha vår kompetens. De måste ha oss på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista