Linda Algotsson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Ridsport

Linda Algotsson och La Fair klara för EM – mot alla odds

"Hon svävade mellan liv och död"
1:10 min

För mindre än ett år sedan svävade Linda Algotssons häst La Fair mellan liv och död. Nu är de båda mot alla odds klara för EM i fälttävlan som avgörs i Malmö. Det efter en säsong som inte alls blev som Linda Algotsson tänkt sig.

– I november förra året fick hon ont i magen så att säga. Det var en tarmomvridning, så att hon fick opereras akut. Hon svävade mellan liv och död under något dygn eller två.

Men det var inte slut med problemen där. I våras fick La Fair en liten sårskada som fick stora konsekvenser och gjorde att det inte blev några tävlingar under våren.

Har fått träna hårdare

Först i juli kunde Linda Algotsson coh La Fair gå sin första tävling för året – och innan EM har det bara blivit två tävlingar.

– Jag vet hur lång väg det är att komma i form till ett sådant här mästerskap. Det har verkligen blivit komprimerade träningar under sommaren – och tränat hårdare än vad man egentligen bör göra.

"Skulle verkligen vilja höja mig ett steg"

Med så kort tid för träning och föreberedelser som Linda Algotsson haft borde det inte ha gått att ta sig till EM. Men det gick – och nu hoppas hon att allt ska fungera för henne och La Fair.

– Jag vet att med vår nivå på dressyren så är vi kanske ingen medaljkandidat, men jag skulle verkligen vilja höja mig ett steg från förra året, där vi slutade på 36:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".