Lukas Eriksson målskytt i IKO. Arkivfoto: Hulkfoto
Ishockey

Ineffektivt IK Oskarshamn förlorade mot Karlskrona

IK Oskarshamn har fortsatt svårt att övertyga i träningsmatcherna. Onsdagens hemmamatch mot seriekollegan Karlskrona slutade 3-6 efter en tveksam hemmainsats. 

Dålig skärpa i avsluten och många tveksamheter i försvarsarbetet bidrog till att IK Oskarshamn förlorade hemma mot Karlskrona.

Hemmalaget började matchen bra och vann skotten med 10-4 i första perioden men två bjudningar i egen zon gjorde att matchen ändå stod 0-2.  Nya tveksamheter i egen zon i andra perioden ledde till två nya mål från Karlskrona och inte ens friläge från mittzon gav mål för hemmalaget. Victor Löfstedts avslut stannade i stolpen.

Alex Leavitt gjorde 1-4 innan pausvilan och i starten av sista perioden tände Francois Bouchard hemmahoppet med ett läckert mål i numerärt överläge till 2-4.

Hemmalaget kom inte närmare utan gästerna svarade med mål till 2-5 och 2-6 med en man mer på banan. 

Lukas Eriksson gjorde sista målet till 3-6 med en minut kvar att spela.

Oskarshamn vann skotten med 26-21 men fick ut för lite av sitt spelövertag och gästernas defensiv var bättre. Karlskornas målvakt Timo Leinonen hade en betydligt bättre kväll en hemmalagets Michal Zajkowski.

Två träningsmatcher mot Troja/Ljungby och Mörrum återstår för IK Oskarshamn innan serien startar 12 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista