Foto: Helmuth Petersson.
Flakeböle

Åtalade 55-åringen fortsätter att neka

Den 55-årige man som åtalades för dubbelmordet i Flakeböle i december förra året nekar till anklagelserna. Han säger att han befunnit sig på en annan plats under den tid som åklagaren menar att mordet begicks.

– En brist i utredningen är att åklagaren inte kan ange dödstidpunkten för paret, säger mannens advokat Claes Möllersten.

55-åringen uppger själv att han inte alls varit Flakeböle under tiden då åklagaren menar att han mördade paret. Istället säger han att han var i en by längre söderut.

När det gäller åklagarens viktigaste tekniska bevis, den mördade mannens blod på 55-åringens gevär, har han inte någon direkt förklaring. Det måste ha kommit dit genom att nu mördade mannen själv rört vid bössan i något annat sammanhang eller har det kommit dit på något annat sätt.

– Det har i alla fall inte kommit dit på det sätt som åklagaren påstår, säger advokat Claes Möllersten.

Claes Möllersten berättar att 55-åringen inte mår särskilt bra men att han ändå är inställd på att försvara sig i den kommande rättegången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista