1 av 8
Stefan Löfven invigde den nya multiarenan med en stunds bolltrixande. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
2 av 8
Invigningen av multiarenan lockade många åskådare. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
3 av 8
Johan Perssson gav 50-årspresent till Östra Funkaboskolans rektorer. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
4 av 8
Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
5 av 8
Johan Persson (S) samtalar med partiledaren Stefan Löfvén. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
6 av 8
Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
7 av 8
Östra Funkabos elever spelade fotboll på 50-årsjubileet. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
8 av 8
Funkaboskolans multiarena. Foto: Tobias sandblad/Sveriges Radio
Kalmar

Löfven invigde ny multiarena i Kalmar

2:33 min

När Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven landade i Kalmar på fredagen, så stod det bland annat på schemat att inviga en ny multiarena på Funkaboskolan i samband med deras 50-årsjubileum.

Redan vid 8-tiden på morgonen var det full aktivitet på Funkaboskolans skolgård, med en fotbollsturnering som dragit igång på den nya multiarenan. Och på en mindre basketplan intill höll basketklubben Kalmar Saints tränare Marvin Alfonso en basketturnering där eleverna hejade fram sin kamrater.

Senare på fredagen, klockan 11, invigdes arenan av S-ledaren Stefan Löfven.

– Ni har gjort en otrolig insats, både för er själva och för era kompisar, och det ska ni vara stolta över. Det här sägs redan vara världens bästa skolgård, sa Stefan Löfven, varpå de hundratals elever från Västra och Östra Funkaboskolan som samlats runt multiarenan utbröt i applåder.

Han syftade på uttalandet i pressinbjudan där rektorerna från Östra Funkaboskolan stack ut haken och sa att de nu har världens bästa skolgård.

– Ni kommer att synas av internationell expertis, sa Stefan Löfven skämtsamt, och förklarade strax efter multiarenan invigd.

Under fredagen besökte han även Berga centrum, som ligger en bit ifrån skolan, ett centrum som nu håller på att byggas upp efter den uppmärksammade branden 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista