IFK Kalmars tilltänkta nyförvärv Konka Fall från Senegal fanns på plats när IFK Kalmar föll mot Älta med uddamålet. Men det är långt kvar innan hon är färdig för match. Enligt tränaren Lasse Svensson. Match i B-laget på söndag och sedan tar IFK-ledningen beslut. Foto: Ove Lernå
Fotboll

Sista tåget för IFK Kalmar

1:05 min

Det mesta talar nu för att IFK Kalmars damfotbollslag trillar ur Elitettan efter förlusten mot Älta IF från Nacka med 1-0.

Trots att det varit en turbulent vecka för IFK-damerna så svarade man återigen för en bra match men lyckades alltså inte göra mål.

En sportchef som klubben inte hade råd att ha kvar försfvann och så en spelare som fick sitt kontrakt brutet när det bara återstod fem veckor - turbulent värre i en annars så stabil och lugn förening som IFK Kalmar gjort sig känd för.

- Det är inte så mycket att säga om. Det är inget som påverkat oss i matchen. Utan det som har hänt har hänt, men visst kunde det ha hanterats annorlunda, menade tränaren Lasse Svensson.

Samtidigt som han konstaterade att det återigen var en blytung förlust. IFK Kalmar förde nämligen matchen men lyckades som vanligt inte få in bolluslingen.

Men att det är kört och degradering väntar ville han inte hålla med om.

- Det är sju matcher kvar och 21 poäng att spela om, fortsatte han men famlade lite med blicken.

Vände han blicken lite längre bort vid långlinjen så stod Amanda Fredriksson och ytterligare ett stycke bort Mamy. Duon som tagit ett kliv vidare i karriären och som stänkte in nästan 40 mål ihop ifjol. Precis det IFK Kalmar saknat under hela säsongen - målskyttar!

Bredvid Mamy stod förresten Konka Fall också från Senegal. Tilltänkt nyförvärv med spetskvaliteter.

- Hon behöver acklimatisera sig först. Så vi får se hur det blir.

Konka Fall spelar med B-laget på söndagen sedan tar IFK-ledningen beslut om det blir någon fortsättning.

Även Lisa Farquhar var förstås nedstämd direkt efter matchen.

- Det är tungt och jobbigt när vi skapar chanser och ändå inte lyckas göra mål. Vet inte om det sitter i huvudet, menade hon.

Dock menar också Lisa att de inte tänker ge upp även om gapet upp till nedflyttningsstrecket är långt. Liksom att de kanske ändå får spela för framtiden nu. Nu väntar match på torsdag mot Öster för IFK Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista