1 av 2
Första spadtaget är taget i Lysingsbadets stora satsning. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Gunnar Boman. Foto: Sveriges Radio
Västervik

Lysingsbadet vill skapa Medelhavskänsla

1:34 min

Idag togs de första spadtagen för det nya äventyrsbad som byggs på Lysingsbadet i Västervik och som ska stå klart 1 juni nästa år.

Västerviks resorts VD Gunnar Boman säger att satsningen, som kostar det kommunala helägda bolaget 30 miljoner kronor, behövs eftersom man vill ligga i framkant inom campingsverige och fortsätta hålla sig i topp.

Genom att glasa in poolområdet och bygga om och till det med fler pooler, jaccuzis, vatterutschbanor, bastu och romerskt bad, förlängs säsongen från tre till nära sju månader om året. Och det kommer betyda mycket menar Gunnar Boman.

– Framförallt kommer vi enorm skillnad i juni och augusti, de kommer bli högsäsongsmånader. Sedan maj och september kommer bli bra månader, men inga högsäsongsmånader och sedan kommer det betyda fantastiskt mycket för Västerviksborna som får ett äventyrsbad. Idag har vi bara en traditionell simhall i Västervik, nu får man både och, säger han.

Känslan som man vill förmedla är medelhavet. Det ska kännas som att man är på charterresa, samtidigt som man kan se ut över den svenska skärgården.

Men trots en stor investering så har det aldrig varit aktuellt att satsa på att ha öppet året runt. Det finns det inte ekonomi i menar Gunnar Boman, men en förlängning av säsongen däremot tror han kan bli ekonomiskt lönsam - redan från första året.

– Det kommer ge så pass mycket nya gäster och förlänga säsongen och jämnare säsong även under högsäsongen, så vi räknar med ett plusresultat första året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista