Flakeböle

Stundtals känslosamt under rättegången om dubbelmordet på Öland

1:24 min

Under onsdagen fortsatte rättegången mot 55-åringen från Öland som misstänks ha mördat ett par i Flakeböle i december förra året. På tisdagen, som var första rättegångsdagen, nekade mannen till anklagelserna och det var stundtals känslosamt i rättssalen.

På tisdagen inleddes rättegången mot den misstänkte dubbelmördaren i Kalmar tingsrätt, och det blev stundtals känslosamt. Mamman till den mördade mannen beskrev det som svårt - och när åklagaren redogjorde för den misstänktes familjeförhållanden började han gråta.

Åklagaren gick sedan igenom stora delar av den tekniska bevisningen. Det handlade bland annat om det som polis och åklagare menar kan vara förstörda bevis i form av en väska och en avskjuten hagelpatron. Det handlade också om den misstänktes ekonomi där han hade stora skulder hos kronofogden, och det handlade om telefontrafik under morddagen.

Under onsdagen kommer åklagaren fortsätta beskriva hur man tror att mordet har gått till som upptäcktes efter ett SOS-samtal.

P4 Kalmars samlade rapportering om dubbelmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista