Efter att rektorn tröttat på stressade föräldrar som parkerar överallt intill Lindöskolan satte han upp denna skylt. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Galen rektor skrämmer felparkerare

"Budskapet har nått fram"
3:27 min

"Rektorn blir galen om du parkerar i vändzoonen!!!". Så står det med stora svarta bokstäver på en gul skylt vid Lindöskolan i Kalmar. Den galna rektorn menar att skylten har haft effekt på den tidigare smått kaotiska trafiksituationen utanför skolan på morgnarna.

– På vårkanten var det mycket diskussioner. Det var föräldrar som parkerade i vändzoonen och sen många som inte visade respekt vid övergångsstället. Så det har varit lite logistikproblem runt skolan. Det är många som är stressade när de ska lämna på många ställen och har kort om tid. Detta var ett sätt att förebygga och få upp den här frågan på agendan, berättar rektorn Per Malmquist.

Varför använder ni inte bara en traditionell förbudsskylt?

– Jag tror inte att man lyssnar så mycket på förbudsskyltar. Men med glimten i ögat har vi nu haft en lång dialog vi hemsidan med föräldrar. Och det känns som att budskapet har nått fram, för situationen har blivit bättre. Nu är det inte så många som parkerar där, svarar Per Malmquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".