1 av 3
Östers Nellie Karlsson var väldigt ensam på topp och mattades av i andra halvlek. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 3
Östers Emma Unkuri som värvades till laget i augusti var en frisk fläkt på plan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 3
IFK Kalmars målvakt Lovisa Johansson lyckades avvärja Östers press is lutet av matchen. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Fotboll

IFK Kalmar fick Öster på fall

2:38 min

Österspelarna satt kvar länge på gräset på Myresjöhus Arena efter onsdagkvällens förlust med 0-1 mot IFK Kalmar i elitettan. Det känns som att luften har gått ur de rödblåa som nu närmar sig bottenstriden.

Öster har bara gjort 16 mål på 20 matcher i elitettan. Det är näst sämst i serien.

Öster tar poäng mot topplagen men förlorar de viktiga matcherna mot bottenlagen. 0-3 mot Djurgården i helgen följdes upp med 0-1 mot Smålandskonkurrenten IFK Kalmar. Linnéa Johansson slog in matchens enda mål i den 45:e minuten.

Frustration hos spelarna

Österspelarna var bedrövade efter matchen.

– Det är en sorts tomhet. Det är oerhört frustrerande att förlora en sådan här match. Jag tycker inte att Kalmar är bättre än oss, säger Östers lagkapten Victoria Johansson.

Nära nedflyttningsplats

Öster hade som ambition att slåss i toppen av elitettan, nu är laget indraget i bottenstriden. Sex omgångar återstår och Öster har bara två poäng ner till nedflyttningsplats.

– Det är sex omgångar kvar och varje match kommer att bli jätteviktig nu, säger Victoria Johansson.

Matchen vill nog spelarna helst glömma men de kan i alla fall glädja sig åt säsongens bästa publiksiffra hittills. 253 personer såg Smålandsderbyt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista