Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio och Helmuth Petersson.
Flakeböle

Misstänkte för dubbelmordet i Flakeböle hörd av åklagaren

1:16 min

Minst en timme fattas när 55-åringen redogör för vad han hade för sig under mordkvällen, det menade åklagare Thomas Hagman under förhöret med mannen som misstänks för dubbelmordet i Flakeböle på Öland i december.

55-åginen själv sa att han kanske inte körde så fort hem.

55-åringen säger själv att han har varit på ett kortare jobb längre söderut på Öland under den aktuella mordkvällen.

Samtidigt har hans telefon varit avstängd precis vid den tid som åklagaren menar att mordet begicks, vilket gör att man inte kan följa var hans mobil befunnit sig.

Men även om han skulle ha varit söderut på  det jobb som han säger hävdar åklagaren alltså att matematiken inte riktigt går ihop.

Under förhören idag har 55-åringen stundtals varit känslosam, särkskilt när det kommit till hans ekonomi och han har flera gånger berättat om hur han skäms för sin dåliga ekonomi och sina skulder.

När det gäller åklagarens viktigaste bevis, den mördade mannens blod på 55-åringens hagelgevär, har han ingen förklaring till det. Men han nekar till att ha mördat paret som han var god vän med:

– Jag har absolut inte gjort det du tror  att jag har gjort, sa 55-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista